De groei van digitale informatie is enorm. Dit heeft meerdere oorzaken:

  • Het gebruik van bedrijfsapplicaties op het gebied van Zaak/DMS (administratief), ERP (logistiek) en CRM (commercieel) neemt enorm toe en daarbij behorende databases worden steeds uitgebreider en complexer.
  • Steeds meer bedrijven besluiten om over te stappen van hardcopy (papier) naar digitaal. Hierbij wordt vaak ook de bestaande papieren informatie gedigitaliseerd en opgeslagen.
  • Het gebruik van multimedia (inclusief foto, geluid en video) binnen bedrijven neemt sterk toe.

Zonder informatie geen bedrijf! Het goed organiseren, delen en beheren van informatie is essentieel voor het succes van een organisatie.

Informatie wordt opgeslagen in de vorm van data. Om te komen tot een effectief Informatie beheer/management dient de data eerst goed georganiseerd te worden. Dit is veelal een taak van ICT in samenwerking met de bedrijfsproces verantwoordelijken.

Organisaties hebben vaak niet de kennis in huis om de opbouw en waarde van de informatie inzichtelijk te maken, en om vervolgens beleid ter zake te formuleren. Kennis ontbreekt vaak over welke (wettelijke) richtlijnen van toepassing zijn en welke kennis noodzakelijk is om de data te organiseren, beheren en te archiveren.

R5-projects ondersteunt klanten met het maken van de juiste keuzes voor het goed organiseren van digitale bedrijfsinformatie. Daarvoor hebben wij mensen met de juiste kennis en ervaring binnen hun specifieke marktsegmenten, zowel aan de proces-, organisatie als aan de technische kant.

Wij helpen u met:

  • Quickscan inventarisatie informatiestromen